Beste,

Uw zorgverzekering bij HollandZorg is beëindigd. Hieronder kunt u zien om welke verzekering het gaat.

Uw werkgever heeft de zorgverzekering stopgezet, omdat u sinds [datum] niet langer in dienst bent bij deze werkgever.

Tabel

Verzekerd blijven

Als u loonbelasting betaalt in Nederland, door werk of een uitkering, bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als u verzekerd wilt blijven bij HollandZorg moet u zich zelf aanmelden om een nieuwe polis af te sluiten. Aanmelden kan via aanvraag.hollandzorg.com/.

Informatie

Om uw aanvraag te kunnen verwerken, hebben we de volgende informatie nodig:
  • Als u in Nederland werkt, hebben we een kopie van uw contract of een loonstrook die niet ouder is dan één maand nodig.
  • Als u een uitkering krijgt via het UWV, hebben we een kopie van de beschikking van het UWV nodig en het meest recente betalingsafschrift.

Let op: u betaalt de premie van de nieuwe verzekering zelf, dit wordt niet meer ingehouden op uw loon. U krijgt hiervoor een rekening of u betaalt via automatische incasso.

De basisverzekering dekt de kosten van de meest noodzakelijke zorg, in sommige gevallen betaalt u voor een deel mee aan de kosten van de zorg. Dit deel wordt het ‘verplicht eigen risico’ genoemd of de ‘eigen bijdrage’ genoemd.

Als u geen zorgverzekering meer nodig heeft, let dan op het volgende:

  • Als u zelf zorgtoeslag heeft aangevraagd, vergeet dan niet om dit stop te zetten via de Belastingdienst.
  • Als u zorgtoeslag via uw werkgever ontving, dan stopt deze automatisch.
  • Heeft u gebruik gemaakt van een S1 formulier omdat u niet in NL woont? Dan wordt deze ingetrokken. U heeft dus geen recht meer op zorg in uw woonland.

Medische kosten die vergoed worden door HollandZorg na het stopzetten van de verzekering, kunnen worden verhaald op uw nieuwe zorgverzekeraar.

Heeft u nog vragen?

Meer informatie over werken en wonen in Nederland is te vinden op de website www.workinnl.nl. Onder het kopje Ziekte en Zorg vindt u alles wat u moeten weten over het afsluiten van een zorgverzekering. De website is ook in het Engels, Pools en Roemeens te bekijken.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Kijk op onze website voor de contactmogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

HollandZorg

Frank Johnsen
Directeur Klant