Subiect: Rezilierea acoperirii asigurării de sănătate

Stimate,

Asigurarea dumneavoastră de sănătate la HollandZorg a fost reziliată. Veți găsi mai jos detaliile poliței.

Tabel: îl veți găsi în e-mail

Încă puteți fi obligat să aveți o asigurare olandeză de sănătate
Dacă plătiți un impozit pe venit olandez, fie deoarece lucrați aici sau primiți indemnizație de șomaj sau de boală, sunteți obligat să aveți o asigurare de sănătate.
Nu sunteți sigur dacă trebuie să vă prelungiți sau nu asigurarea dvs. de sănătate? Întrebați Centrul nostru de asistență pentru clienți sau verificați website-ul guvernamental workinnl.nl Dacă doriți să rămâneți asigurat la HollandZorg, trebuie să vă înregistrați pe website-ul nostru: aanvraag.hollandzorg.com.

Informații de care avem nevoie pentru a procesa cererea dvs.

  • Sunteți angajat în Regatul Țărilor de Jos? Vom avea nevoie de o copie a contractului dvs. de muncă sau un fluturaș de salariu recent (nu mai vechi de o lună).
  • Primiți indemnizație de șomaj sau de boală de la UWV? Vă rugăm să ne trimiteți o copie a deciziei UWV care vă acordă indemnizația, precum și cea mai recentă declarație de plată a dvs. (nu mai veche de o lună).

Dar dacă nu mai aveți nevoie de asigurarea de sănătate olandeză?
Dacă nu mai aveți nevoie de asigurare medicală în Regatul Țărilor de Jos, vă rugăm să acordați atenție următoarelor aspecte:

  • Primiți, sau ați solicitat, o indemnizație de sănătate (zorgtoeslag)? Nu uitați să anulați indemnizația la Administrația fiscală și vamală. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dacă ați primit o indemnizație prea mare, va trebui să o returnați
  • Aveți un formular S1? În momentul în care asigurarea dumneavoastră de sănătate este reziliată, formularul S1 este retras. Rețineți că asta înseamnă că nu mai aveți dreptul la asistență medicală în țara de reședință. Asigurați-vă că luați un alt formular de asigurare de sănătate cât mai curând posibil.

Costuri finale

  • Cheltuielile medicale rambursate de HollandZorg după data rezilierii vor fi recuperate de la dvs. sau de la noua dvs. companie de asigurări.
  • Orice furnizor de servicii de sănătate la care ați apelat în timp ce erați asigurat la HollandZorg își poate trimite factura până la 180 de zile calendaristice după data tratamentului.Prima plătită excedentar se va returna în contul bancar (IBAN) cunoscut de noi.
  • Orice costuri legate de excedentul obligatoriu pot fi percepute la o dată ulterioară. Excesul obligatoriu este o sumă fixă pe care va trebui să o plătiți dvs. înainte ca HollandZorg să acopere suma rămasă. Suma fixă este determinată anual de guvernul olandez. Este aceeași pentru toată lumea. Asigurarea dvs. de sănătate nu s-a aplicat unui an calendaristic întreg? În acest caz, excedentul obligatoriu se va calcula proporțional cu numărul de zile asigurate și rotunjite la suma cea mai apropiată în euro. Luați în considerare că furnizorii de servicii de sănătate își pot trimite facturile până la 180 de zile calendaristice după data tratamentului.

Aveți întrebări?
Pe site-ul
www.workinnl.nl găsiți multe informații utile despre viața și munca în Regatul Țărilor de Jos. La secțiunea „Boală și sistem de sănătate”, veți găsi, printre altele, tot ce trebuie să știți despre încheierea asigurării olandeze de sănătate. Website-ul este disponibil în limba engleză și multe alte limbi.

Pe website-ul nostru hollandzorg.com, am listat unele întrebări frecvente cu privire la asigurarea de sănătate și platforma noastră digitală My HollandZorg. Nu găsiți răspunsul pe care îl căutați? Nu ezitați să luați legătura cu Centrul nostru de asistență clienți, vă ajutăm cu plăcere. Vizitați pagina noastră de internet pentru opțiunile de contact.

Cu stimă,
HollandZorg

Frank Johnsen

Director Clienți