Tárgy: Egészségbiztosítás megszűntetése

Tisztelt Címzett!

A HollandZorg biztosítóval megkötött Flexpolis egészségbiztosítását megszüntettük. A kötvény részletes adatai az alábbiak.

Táblázat: megtalálja az e-mailben

<Dátum> hatállyal előző munkáltatójával fennálló alkalmazási jogviszonya megszűnt. Emiatt a HollandZorg biztosítóval megkötött Flexpolis egészségbiztosítását megszüntettük.

Munkáltatója azért mondott fel, mert Ön betegsége miatt elveszítette a munkaképességét.

A biztosítási szerződés folytatása
Kap betegbiztosítási ellátást a munkaviszony megszűnése után?
Ilyen esetben Ön továbbra is köteles holland egészségbiztosítást kötni.

Amennyiben biztosítási szerződését folytatni kívánja, úgy regisztrálnia kell a HollandZorg biztosítónál. Ehhez kattintson erre a hivatkozásra: aanvraag.hollandzorg.com.

A benyújtott igény feldolgozásához szükséges adatok
A következő adatokra van szükségünk annak megállapításához, hogy munkaviszonya megszűnése után Ön jogosult-e alapszintű egészségbiztosításra:

  • az UWV által odaítélt juttatásról szóló döntés másolata
  • legfrissebb (egy hónapnál nem régebbi) kifizetési feltételek másolata

Egyéb körülmények fennállása esetén szintén szükség lehet holland egészségbiztosítás megkötésére. Például ha munkanélküli segély után jövedelemadót fizet, vagy egy másik munkakörben helyezkedik el Hollandiában. Nem tudja biztosan, hogy fent kell-e tartania holland egészségbiztosítását? Forduljon bizalommal ügyfélszolgálati központunkhoz, vagy tanulmányozza a tudnivalókat a workinnl.nl weboldalon.

A holland biztosítás folytatásának néhány fontos alapeleme
Van néhány különbség a régi (tehát az előző munkáltatón keresztül megkötött Flexopolis) biztosítás és a HollandZorg (vagy bármelyik más holland) biztosítóval megkötött új egyedi egészségbiztosítás között:

  • Az új biztosítás szerint a biztosítási díjat maga a biztosított köteles előre befizetni, tehát azt nem a fizetéséből vonják le.
  • Az új biztosítás magában foglalja a kötelező önrészt (hollandul „verplicht eigen risico”) és a törvény szerint fizetendő egyéni járulékot is („eigen bijdrage”). Ezt minden holland egészségbiztosító egységesen alkalmazza. Tehát az orvosi ellátás költségeinek egy bizonyos részét saját magának kell fizetnie. Az önrésszel és a törvény szerint fizetendő egyéni járulékkal kapcsolatos bővebb tudnivalókért látogasson el weboldalunkra.
  • A No Risk I és II kiegészítő biztosítások megszűntek. Az alap biztosítási programunkban nem szereplő ellátás tekintetében különböző kiegészítő, illetve fogászati ellátásra is kiterjedő biztosítási csomagokat kínálunk.

 Mit tegyek, ha a továbbiakban nincs szükségem holland egészségbiztosításra?

Ha a továbbiakban nincs szüksége holland egészségbiztosításra, kérjük, vegye figyelembe az alábbiakat:

  • Ön jelenleg kap, vagy korábban igényelt egészségügyi támogatást (hollandul „zorgtoeslag”)? Ne felejtse el lemondani a támogatást az adó- és vámhivatalnál. Minél hamarabb, annál jobb. Ha a túl sok juttatást kapott, akkor levélben értesítik arról, hogy a díjat vissza kell fizetnie.
  • Munkáltatója igényelt Önnek egészségügyi támogatást? Ha igen, akkor a juttatás kifizetése automatikusan megszűnik.
  • Van S1 nyomtatványa? Az egészségbiztosítás megszűnésével párhuzamosan az S1 nyomtatványt bevonják. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy Ön a továbbiakban nem jogosult egészségügyi ellátásra a lakóhelye szerinti országban. Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb kössön valamilyen egészségbiztosítást.

Van kérdése?
A kormány workinnl.nl honlapján sok hasznos információt talál a holland élet- és munkakörülményekről. A Betegség és egészségügyi ellátás (Illness and healthcare) címszó alatt többek között mindent megtudhat a holland egészségbiztosításról. A honlap angolul és számos más nyelven is elérhető.

Honlapunkon (hollandzorg.com) sok gyakori kérdésre megadjuk a választ egészségbiztosításunkkal és a My HollandZorg digitális platformunkkal kapcsolatban. Nem kapott választ a kérdésére? Forduljon Ügyfélszolgálati Központunkhoz, ahol örömmel nyújtanak segítséget Önnek. Elérhetőségeinket keresse a honlapunkon.

Üdvözlettel:
HollandZorg

Frank Johnsen
Ügyfélkapcsolati igazgató