Dragă …,

Angajatorul dvs. a anulat asigurarea dvs. la HollandZorg deoarece nu mai sunteți în serviciul acestui angajator de la <data>.
Motivul invocat de angajatorul dvs. pentru încetarea angajării dvs. este faptul că nu mai puteți munci din cauza stării de sănătate.

Asigurare obligatorie

Dacă primiți indemnizație de boală deoarece ați fost angajat înainte să vă îmbolnăviți, aveți în continuare obligația de a plăti asigurare de sănătate. Dacă doriți să rămâneți asigurat la HollandZorg, trebuie să vă înregistrați pentru a obține o nouă poliță. Vă puteți înregistra accesând aanvraag.hollandzorg.com/. Rețineți: pentru noua poliță de asigurare va trebui să plătiți dumneavoastră prima (prin mandat de debit direct sau factură), ea nu vi se va mai reține din salariu.

Informații

Pentru a stabili dacă aveți dreptul la o asigurare publică de sănătate după încetarea contractului de muncă, avem nevoie de:
- formularul de înregistrare completat integral și semnat sau înregistrarea online
- o copie a deciziei de acordare a indemnizației de boală
- un fluturaș de salariu recent, din care să reiasă indemnizația de boală
- o copie a deciziei Casei de asigurări sociale (dacă este cazul, vezi mai jos)
Așteptăm cu nerăbdare să primim aceste informații.

Casa de asigurări sociale (Sociale Verzekeringsbank)

Dacă nu primiți prestații de boală după încetarea contractului de muncă, pot exista alte motive pentru care trebuie să plătiți asigurarea obligatorie de sănătate. Vă rugăm să solicitați Casei de asigurări sociale (SVB) să verifice dacă în cazul dumneavoastră se aplică WLZ (Legea privind îngrijirile medicale pe termen lung). Dacă sunteți asigurat conform legii WLZ, trebuie să aveți asigurare de sănătate. Vă rugăm luați legătura cu SVB legat de aceasta.
Nu mai există alte asigurări în curs.

Încetare poliță de asigurare <numele>

Data nașterii <data>
Asigurare valabilă De la Până la
Asigurare de bază <data> <data>
No Risk I <data> <data>
No Risk II <data> <data>

Rambursări/taxe finale

Orice prime plătite în plus vor fi rambursate. Cheltuielile medicale rambursate de HollandZorg după data rezilierii vor fi recuperate de la dvs. sau de la noua dvs. companie de asigurări.

Aveți întrebări?

Nu ezitați să luați legătura cu Centrul nostru de asistență clienți. Vă ajutăm cu plăcere. Vizitați pagina noastră de internet pentru opțiunile de contact.
Cu stimă,
HollandZorg

Frank Johnsen
Director Relații clienți