Dragă …,

Asigurarea dumneavoastră de sănătate la HollandZorg a fost reziliată. Găsiți mai jos asigurarea la care ne referim.

Angajatorul dvs. a anulat asigurarea dvs. la HollandZorg deoarece nu mai sunteți în serviciul acestui angajator de la [data]. Dacă nu mai puteți munci pentru că sunteți bolnav, trebuie să ne anunțați cât mai repede posibil.

Tabel: le veți găsi în e-mail 


Rămâneți asigurat

Dacă plătiți impozit pe venit în Țările de Jos deoarece sunteți salariat sau beneficiați de ajutor social sau de boală, trebuie să aveți asigurare de sănătate. Dacă doriți să rămâneți asigurat la HollandZorg, trebuie să vă înregistrați pentru a obține o nouă poliță. Vă puteți înregistra accesând aanvraag.hollandzorg.com/. Rețineți: pentru noua poliță de asigurare va trebui să plătiți dumneavoastră prima (prin mandat de debit direct sau factură), ea nu vi se va mai reține din salariu.


Informații

Informații de care avem nevoie pentru a procesa cererea dvs.:
  • Dacă lucrați în Țările de Jos, avem nevoie de o copie a contractului dvs. sau de un fluturaș de salariu care să nu fie mai vechi de o lună.
  • Dacă beneficiați de ajutor de șomaj sau de invaliditate de la UWV (Institutul însărcinat cu securitatea socială a lucrătorilor salariați) vă rugăm să ne trimiteți o copie a deciziei UWV prin care vi se acordă acest ajutor și cea mai recentă situație de plată.

Așteptăm cu nerăbdare să primim aceste informații.

Această asigurare va rambursa multe dintre cheltuielile medicale, dar în anumite situații va trebui să plătiți dumneavoastră o parte. Această parte se numește „risc propriu obligatoriu” (excedent obligatoriu) și/sau „contribuție proprie” (contribuție personală conform legii).

Dacă nu mai aveți nevoie de asigurare medicală, vă rugăm să acordați atenție următoarelor aspecte:

  • Dacă ați solicitat prestații medicale, trebuie să anunțați cât mai curând posibil Administrația fiscală cu privire la modificări. Astfel nu veți avea de restituit sume pe viitor.
  • Dacă ați beneficiat de prestații medicale prin intermediul angajatorului, acestea vor înceta automat.
  • În cazul în care asigurarea dumneavoastră de sănătate este reziliată, formularul S1 este retras. Aceasta înseamnă că nu mai aveți dreptul la asistență medicală în țara de reședință. 


Plăți finale

Cheltuielile medicale rambursate de HollandZorg după data rezilierii vor fi recuperate de la dvs. sau de la noua dvs. companie de asigurări.


Aveți întrebări?

Pe www.workinnl.nl găsiți multe informații utile despre viața și munca în Țările de Jos. La secțiunea „Boală și sistem de sănătate”, veți găsi, printre altele, tot ce trebuie să știți despre încheierea asigurării de sănătate. Site-ul este disponibil și în limbile engleză, poloneză și română.

Aveți întrebări? Nu ezitați să luați legătura cu Centrul nostru de asistență clienți. Vă ajutăm cu plăcere. Vizitați pagina noastră de internet pentru opțiunile de contact.

 

Cu stimă,
HollandZorg

Frank Johnsen
Director Relații clienți