Subiect: Rezilierea acoperirii asigurării de sănătate

Stimate,

Asigurarea dumneavoastră de sănătate Flexpolis la HollandZorg a fost reziliată. Veți găsi mai jos detaliile poliței.

Tabel: îl veți găsi în e-mail

Continuarea poliței dvs. de asigurare
Nu mai sunteți angajat de angajatorul dvs. anterior. Prin urmare, asigurarea dumneavoastră de sănătate, la HollandZorg a fost anulată. Este posibil să vi se solicite în continuare să încheiați o asigurare de sănătate. De exemplu, atunci când începeți să lucrați pentru un nou angajator sau când primiți indemnizație de șomaj sau de boală.

Dacă doriți să continuați acoperirea dvs. de sănătate la HollandZorg, trebuie să vă înregistrați. Doar faceți clic pe acest link: aanvraag.hollandzorg.com.

Informații de care avem nevoie pentru a procesa cererea dvs.

  • Sunteți angajat în Regatul Țărilor de Jos? Vom avea nevoie de o copie a contractului dvs. de muncă sau un fluturaș de salariu recent (nu mai vechi de o lună).
  • Primiți indemnizație de șomaj sau de boală de la UWV? Vă rugăm să ne trimiteți o copie a deciziei UWV care vă acordă indemnizația, precum și cea mai recentă declarație de plată a dvs. (nu mai veche de o lună).

Câteva detalii importante atunci când vă continuați asigurarea olandeză
Există câteva diferențe între vechea dvs. poliță de asigurare (Flexpolis prin fostul dvs. angajator) și o poliță de asigurare de sănătate nouă, individuală la HollandZorg (sau orice alt asigurator olandez de sănătate):

  • Pentru noua poliță de asigurare va trebui să plătiți dumneavoastră prima, direct, în loc să vă fie reținută din salariu.
  • Polița dvs. de asigurare va avea un excedent obligatoriu (‘verplicht eigen risico’) și o contribuție personală statutară (‘eigen bijdrage’). Aceasta este identică la toți asiguratorii olandezi. Aceasta înseamnă că va trebui să plătiți dvs. înșivă o parte din costurile dvs. medicale. Veți afla mai multe informații despre excedentul obligatoriu și contribuție personală statutară pe site-ul nostru.
  • Asigurările suplimentare Fără risc I și II nu mai sunt disponibile. Pentru serviciile de îngrijire care nu sunt acoperite de planul nostru de asigurare de bază, oferim la alegere mai multe pachete de asigurare suplimentară și stomatologică.

Dar dacă nu mai aveți nevoie de asigurarea de sănătate olandeză?
Dacă nu mai aveți nevoie de asigurare medicală în regatul Țărilor de Jos, vă rugăm să acordați atenție următoarelor aspecte:

  • Primiți, sau ați solicitat, o indemnizație de sănătate (zorgtoeslag)? Nu uitați să anulați indemnizația la Administrația fiscală și vamală. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dacă ați primit o indemnizație prea mare, va trebui să o returnați
  • Angajatorul dvs. a solicitat o indemnizație de sănătate pentru dvs.? În acest caz, indemnizația se va opri automat.
  • Aveți un formular S1? În momentul în care asigurarea dumneavoastră de sănătate este reziliată, formularul S1 este retras. Rețineți că asta înseamnă că nu mai aveți dreptul la asistență medicală în țara de reședință. Asigurați-vă că luați un alt formular de asigurare de sănătate cât mai curând posibil.

Aveți întrebări?
Pe site-ul www.workinnl.nl găsiți multe informații utile despre viața și munca în Regatul Țărilor de Jos. La secțiunea „Boală și sistem de sănătate”, veți găsi, printre altele, tot ce trebuie să știți despre încheierea asigurării olandeze de sănătate. Website-ul este disponibil în limba engleză și multe alte limbi.

Pe website-ul nostru hollandzorg.com, am listat unele întrebări frecvente cu privire la asigurarea de sănătate și platforma noastră digitală My HollandZorg. Nu găsiți răspunsul pe care îl căutați? Nu ezitați să luați legătura cu Centrul nostru de asistență clienți, vă ajutăm cu plăcere. Vizitați pagina noastră de internet pentru opțiunile de contact.

Cu stimă,
HollandZorg

Frank Johnsen

Director Clienți