Onboarding 2 - hu

Tisztelt Hölgyem / Uram,

Ebben az e-mailben bemutatjuk önnek, mit kell tennie, ha orvosi ellátásra szorul.

 

Hozzáférés az orvosi ellátáshoz Hollandiában

Az első és legfontosabb tudnivaló: ha életveszélyben van, hívja a 112-es számot!

Minden más esetben először háziorvoshoz kell fordulnia, ha Hollandiában orvosi ellátásra szorul (a háziorvos hollandul: huisarts). Amennyiben ez lehetséges, úgy a háziorvos részesíti önt a megfelelő kezelésben. Szükség esetén más egészségügyi ellátást nyújtó szakemberhez vagy kórházba küldi önt. Weboldalunkon megtalálhatja a területileg illetékes háziorvost.

 

A háziorvosi tájékoztató letöltése


Mit vigyen magával a háziorvoshoz

Amikor felkeresi háziorvosát, feltétlenül legyen önnél a személyi igazolványa és a BSN számát tartalmazó dokumentum. A háziorvosnak ellenőriznie kell, hogy ön rendelkezik-e egészségbiztosítással – ehhez kellenek neki ezek a dokumentumok. A HollandZorg egészségbiztosítás fedezetet nyújt a háziorvosi ellátásra.


Egészségügyi költségtérítés igénylése

Egyes esetekben az egészségügyi ellátást biztosító személy meg fogja fizettetni önnel az ellátás ellenértékét. Ilyen esetekben ön úgy igényelhet költségtérítést, ha a kiállított számlát beküldi nekünk a My HollandZorgon vagy a HollandZorg appon keresztül. Amennyiben igénye jogos, a pénzt visszautaljuk bankszámlájára. Feltétlenül regisztrálja nemzetközi bankszámlaszámát (IBAN) a My HollandZorgban (a „My Details“ /Adataim/ rovatban), hogy tudjuk, hova kell utalnunk a költségtérítés összegét.

Töltse le a HollandZorg appot

 

Egészségügyi ellátásra szorul külföldön?

Külföldön él? Ebben az esetben a lakóhelye szerinti országban igénybe vett egészségügyi ellátást is fedezi a HollandZorg biztosítás. A jogosultsághoz S1 jelű nyomtatványt kell benyújtania a biztosítónak a lakóhelye szerinti országban. A My HollandZorg-ra bejelentkezve digitálisan is elküldheti ezt a nyomtatványt a biztosítónak. A My HollandZorg-ban le is töltheti az S1 jelű nyomtatványt. Családja (házastársa és/vagy gyermekei) szintén a lakóhelye szerinti országban él? Ha igen, akkor társbiztosítást köthet családtagjaira. Bővebb információ weboldalunkon található.

 

Többet szeretne tudni?

Nem találta meg, amit keresett? Bátran forduljon ügyfélszolgálati központunkhoz (holland és angol nyelven) az alábbi elérhetőségeinken.

Üdvözlettel:

Berry Huizing
Ügyfélkapcsolati Vezető
HollandZorg

Az ön kapcsolati száma:<see e-mail>
Erre a számra szüksége lesz a My HollandZorgnál végrehajtott egyszeri regisztrációhoz, ahol megtalálhatja biztosítási kötvényét, digitális EHIC-kártyáját (Európai Egészségbiztosítási Kártya) és még sok egyebet.