Codul dvs. de identificare HollandZorg este (relation number): Acest lucru este menționat în e-mail. Aveți nevoie de acest cod pentru înregistrarea unică la Mijn HollandZorg.

Ce acoperă asigurarea

Stimată doamnă, stimate domn nume,

Asigurarea dvs. HollandZorg Flexpolis, care include Niciun Risc I și Niciun Risc II este o asigurare de sănătate dezvoltată special pentru străinii care vin să lucreze în Olanda. Care sunt caracteristicile acestei asigurări? Vi le vom explica.

Ce acoperă asigurarea de sănătate publică Flexpolis

Asigurarea de sănătate de bază este identică pentru toți cetățenii din Olanda. Sunteți asigurat pentru majoritatea serviciilor medicale, precum spitalizare, asistență de urgență și medici generaliști. Serviciile extra obligatorii și voluntare sunt acoperite de Flexpolis Niciun Risc I și Niciun Risc II. Dvs. nu trebui să plătiți serviciile extra. O privire de ansamblu asupra tratamentelor medicale, care se rambursează în baza asigurării dvs. de sănătate Flexpolis poate fi găsită pe pagina noastră de internet.

Îngrijiri medicale în țara dvs. de origine; Cereți formularul S1 de la angajatorul dvs.

Cu HollandZorg Flexpolis sunteți acoperit și în țara dvs. de origine (dacă sunteți locuiți în străinătate și lucrați în Olanda). În acest sens trebuie să prezentați firmei de asigurare din țara dvs. o declarație care atestă că sunteți asigurat de o companie de asigurare de sănătate olandeză (formularul S1). Vizitați pagina noastră de internet pentru a afla care sunt costurile medicale, care vă sunt rambursate în țara dvs. de reședință. Puteți solicita formularul S1 de la angajatorul dvs. Veți găsi formularul S1 în mediul dvs. online personal, ‘My HollandZorg’. Dacă locuiți oficial în Olanda, formularul S1 nu are valoare în străinătate.

Îngrijiri medicale pe durata unei șederi temporare în străinătate

Dacă sunteți în afara Olandei dar și în afara țării dvs. și aveți nevoie de îngrijiri medicale, Cardul european de asigurare de sănătate (EHIC) vă dă dreptul la o rambursare a costurilor pentru îngrijirile medicale necesare pe durata unei șederi temporare în statele EU/EEA și Elveția. În aceste situații, ar trebui să apelați întotdeauna mai întâi centrul de urgențe HollandZorg. EHIC digital poate fi găsit în ‘My HollandZorg’. Faceți o captură de ecran și salvați cardul pe telefon, astfel încât să îl aveți mereu la dvs.

Aveți nevoie de un doctor. Cum funcționează în Olanda?

Dacă aveți nevoie de îngrijiri medicale în Olanda iar viața dvs. nu este în pericol, consultați un medic generalist. Dacă este necesar, medicul generalist vă va trimite la alți medici specialiști sau la spital. Prezentați întotdeauna ID-ul dvs. și codul numeric personal pentru ca medicul generalist să poată verifica asigurarea dvs. de sănătate. Pentru mai multe informații despre medici generaliști și urgențe vizitați pagina noastră de internet.

Întrebări

Pentru mai multe informații relevante despre asigurarea dvs. de sănătate, consultați secțiunea ‘servicii clienți’ în mediul dvs. online ‘My HollandZorg’. Întrebări? Contactați-ne la centrul nostru de asistență clienți. Vă ajutăm cu plăcere. Vizitați pagina noastră de internet pentru opțiunile de contact. Angajații noștri vorbesc engleză.

Cu stimă,
HollandZorg

Frank Johnsen
Client Director

P.S. Mai multe informații despre Covid-19 vaccinare