Informatie premie 2024

 

Nederlands Z AVTV

Beste verzekerde,

In deze mail informeren we u over de premie van uw zorgverzekering voor 2024. Ook vertellen we u over de wijzigingen in uw zorgverzekering.

Uw nieuwe premie en verplicht eigen risico

In het overzicht hieronder staat welk bedrag u (per verzekerde) per maand betaalt vanaf 1 januari 2024 en hoe hoog uw eigen risico is. In de basisverzekering geldt voor sommige kosten een wettelijk verplicht eigen risico of een eigen bijdrage. Het wettelijk verplicht eigen risico geldt voor iedere verzekerde van 18 jaar en ouder en is het eerste bedrag dat u als verzekerde zelf moet betalen aan ziektekosten. Dit bedrag wordt elk jaar door de Nederlandse overheid vastgesteld. In 2024 is het wettelijk verplicht eigen risico €385.

Er staan geen bedragen in de onderstaande tabel. Deze bedragen staan in uw e-mail.

Maandpremie

Naam:  
Relatienummer:  
Premie Basisverzekering  €
   
Totaal (het bedrag dat u maandelijks betaalt)  

Voordelen van de HollandZorg basisverzekering

  • HollandZorg verstrekt alle communicatie- en verzekeringsdocumenten in het Engels.
  • De belangrijkste documenten zijn ook beschikbaar in het Pools en Roemeens.
  • De meeste rekeningen van zorgaanbieders worden rechtstreeks naar HollandZorg gestuurd, zodat u niets vooruit hoeft te betalen.
  • Wie in Nederland werkt en in het buitenland woont, is verzekerd voor zorg in het woonland.

 

U polis en EHIC in Mijn HollandZorg

Uw nieuwe polis voor 2024 staat binnen 5 (werk)dagen klaar in uw persoonlijke online omgeving Mijn HollandZorg, U heeft uw relatienummer nodig om u te registeren. In Mijn HollandZorg vindt u ook uw digitale EHIC-kaart, uw verzekerde periodeoverzicht en, indien aangevraagd, een bericht met uw S1.

Aanvullende verzekering aanvragen

U kunt in 2024 een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering aanvragen. Met de basisverzekering in Nederland heeft u recht op de meeste noodzakelijke zorg. Een aanvullende verzekering biedt meer zekerheid. Twijfelt u over welke aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering bij u past in 2024? Meer informatie hierover is te vinden op onze website. U kunt uw verzekering wijzigen in Mijn HollandZorg.

Wijzigingen in de zorgverzekering

De Nederlandse overheid bepaalt ieder jaar de dekking van de basisverzekering. Op onze website "Overzicht wijzigingen 2024" leest u wat er verandert vanaf 1 januari 2024.

Zorgtoeslag: bijdrage in de kosten

Iedereen die in Nederland werkt en/of woont, kan van de Belastingdienst een bijdrage krijgen om een deel van de zorgpremie te betalen. Dit heet zorgtoeslag. De precieze hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen. U kunt de zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Voor meer informatie kunt u bellen met de buitenlandse hulplijn van de Belastingdienst via 055-5385385 of kijk op deze website.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder (in het Nederlands of Engels). Kijk op onze website hollandzorg.com/contact voor de contactmogelijkheden.